ZF 24

Cardurile bancare romanesti, de trei ori mai scumpe decat in Bulgaria

23.09.2009, 23:06 26

83 de euro pe an, atat plateste in medie fiecare roman care areun cont curent deschis la una din bancile comerciale din tara,respectiv un card de debit pe care primeste salariul sau pensia oriun card de credit, scrie Gandul. Suma a fost calculata chiar de Comisia Europeana, carea realizat un studiu in randul celor 27 de state membre, Romaniaocupand locul 12 in ierarhia intocmita in functie de marimeacosturilor. De ce a fost ales tocmai contul curent si nu creditul?Pentru ca 87% dintre cetatenii Europei detin un cont curent, unprocentaj mult mai mare decat in cazul celor care folosescserviciile de telefonie ori de alimentare cu gaze, explicarealizatorii raportului.

"Aceste costuri inalte sunt o realitate datorita mai multorcauze. Printre ele se numara atat lipsa competitivitatii pe piatabancara si absenta unui market-maker redutabil, cat si costurilemari cu administrarea bancilor. Este inca o piata a ofertantului",a declarat pentru Gandul Nicolae Danila, bancher. Despre cat castiga bacherii de pe urma cardurilorbancare cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO