ZF 24

Care este judeţul unde s-a vândut o singură maşină nouă de la începutul anului

Care este judeţul unde s-a vândut o singură maşină...

Autor: Bogdan Alecu

30.05.2013, 15:23 36102

Reducerea puterii de cumpărare a lovit puternic piaţa auto din judeţele mai sărace ale ţării, unde s-a ajuns ca în primele patru luni ale acestui an să fie vândut chiar şi un singur autoturism nou, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

În 11 judeţe s-au vândut mai puţin de 50 de maşini în intervalul ianuarie-aprilie din acest an.

Pe primul loc în topul judeţelor cu cele mai mici vânzări este Mehedinţi, unde de la începutul anului şi până la sfârşitul lunii aprilie s-a vândut oficial singurul autoturism - un Peugeot 3008.

Cu şase maşini vândute judeţul Covasna este pe locul secund, iar Sălaj este pe locul trei cu 12, urmat îndeaproape de Botoşani cu 19. În judeţul Mehedinţi şomajul este de aproape 10%, valoare dublă faţă de media naţională.

În acelaşi interval de timp, potrivit datelor de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor în Mehedinţi au fost înmatriculate în acelaşi interval cinci autoturisme noi, din care doua Dacia, o Kia, o Skoda şi un Volkswagen.

În Drobeta Turnu Severin, reşedinţa de judeţ, sunt patru dealeri auto care comercializează mărcile Hyundai, Peugeot, Dacia, Renault şi Ford.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO