ZF 24

Carmen Dan: Ne confruntăm cu o veritabilă lovitură de stat

Carmen Dan: Ne confruntăm cu o veritabilă lovitură de...

Autor: Andreea Traicu

16.06.2017, 21:34 993

Carmen Dan, ministrul demisionar al Afacerilor Interne, a declarat, vineri seara, că "ne confruntăm cu o veritabilă lovitură de stat", făcând referire la refuzul premierului Sorin Grindeanu de a demisiona din funcţie.

"În acest moment cred că ne confruntăm cu o veritabilă lovitură de stat. Este premier în funcţie până la o moţiune dar e singur. Un premier nu poate să îşi facă treaba fără cabinet. Încercarea disperată de a face un cabinet punând presiune şi negociind însemnă că ti-ai propus să creezi o structură care nu este constituţională. O încercare disperată de a impune un guvern eludând Constituţia", a declarat Carmen Dan la Antena 3.

Ministrul a precizat că există şi o luptă pentru informaţii, în contextul în care DGIPI a devenit operaţională.

Referitor la numirea lui Victor Ponta în funcţia de secretar general al Guvernului, Dan a precizat "Este clar acum cu mintea cui gândeşte domnul Grindeanu", precizând că în opinia sa, Ponta şi-a dorit să fie din nou premier. Ministrul susţine că numirea lui Ponta este nelegală.

"S-a pus o presiune extraordinară pe secretarul general al guvernului. Aceste acte sunt nelegale. În mod normal ar trebui desfiinţate", a spus Carmen Dan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO