ZF 24

Carrefour vrea să cesioneze trei supermarketuri din Brăila pentru a respecta legea concurenţei

Carrefour vrea să cesioneze trei supermarketuri din...

Autor: Roxana Rosu

07.06.2016, 14:21 662

Retailerul francez Carrefour intenţionează să cesioneze trei supermarketuri din Brăila, respectiv două magazine Carrefour Market şi unul Billa, pentru a îndeplini condiţiile de concurenţă pe piaţa respectivă, a anunţat marţi Consiliul Concurenţei.

Consiliul lansează spre dezbatere publică angajamentele formulate de Carrefour Nederland BV pentru a elimina preocupările legate de concurenţă identificate în contextul achiziţiei reţelei Billa.

Carrefour s-a angajat să nu se implice în activităţile cesionate decât după trecerea unei perioade semnificative de 10 ani.

Consiliul Concurenţei a constatat că tranzacţia dintre Carrefour şi Billa poate conduce la consolidarea poziţiei Carrefour pe piaţa comerţului cu amănuntul de produse alimentare şi nealimentare de consum curent, prin magazine de tip supermarket, hypermarket, magazine de tip discount şi alte magazine similare (cum ar fi magazinele de proximitate sau de cartier) din zona geografică Brăila.

Consiliul Concurenţei şi-a exprimat îngrijorările de ordin concurenţial pe această piaţă cu privire la reducerea posibilităţilor de alegere ale consumatorilor.

După analiza observaţiilor formulate de către terţi, Consiliul Concurenţei poate solicita părţilor modificarea propunerilor şi poate decide acceptarea sau respingerea angajamentelor. Autoritatea de concurenţă va verifica îndeplinirea angajamentelor de către Carrefour.

Carrefour este al doilea jucător din retailul local după Kaufland, cu afaceri estimate de ZF la 1,4 mld. euro, fară a lua în calcul afacerile Billa, reţea cumpărată de Carrefour în decembrie 2015. Tranzacţia aşteaptă încă acordul Concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO