ZF 24

Castig la stat de 23 de ori mai mare decat cel al presedintelui Basescu: Fosta sefa a Fondului Proprietatea a incasat peste 440.000 de euro din indemnizatie, bonusuri si salarii compensatorii

Castig la stat de 23 de ori mai mare decat cel al presedintelui Basescu: Fosta sefa a Fondului Proprietatea a incasat peste 440.000 de euro din indemnizatie, bonusuri si salarii compensatorii
13.01.2010, 18:39 28

Daniela Lulache, fostul director general al FonduluiProprietatea - controlat in proportie de 61% de MinisterulFinantelor, a obtinut anul trecut venituri nete de 1,869 mil. lei(440.000 de euro) din indemnizatii de conducere, bonus deperformanta si compensatii primite la incetarea mandatului inaintede termen, potrivit declaratiei de avere publicata pe site-ulFondului Proprietatea.

Ea a fost inlocuita din functie la finele lui decembrie 2009 cufostul ministru de finante Ionut Popescu, primind compensatiireprezentand salariul pe 12 luni.

Ceilalti doi membri ai directoratului Fondului Proprietatea,Mihai Darie (director economic) si Laura Constantin, directoruljuridic, au obtinut anul trecut venituri de peste 1 mil. lei(235.000 de euro), incluzand salariile compensatorii.

In comparatie, presedintele Romaniei, Traian Basescu, ainregistrat in 2009 venituri de 80.261 de lei (18.900 de euro),potrivit declaratiei de avere publicata pe site-ulPresedintiei.

Legea salarizarii unice a bugetarilor, aduptata anul trecut,prevede ca salariul presedintelui ar trebui sa fie cel mai mare dela stat.

Fotoliul de director la Fondul Proprietatea, printre cele mairavnite din Romania

Inlocuirea conducerii executive a Fondului Proprietatea lasfarsitul lui decembrie 2008 si schimbarile propuse de Ministerulde Finante in Consiliul de Supraveghere, care vor fi discutate infebruarie, au ca miza si salariile ridicate primite de persoanelecare ocupa functiile respective, care sunt printre cele mai mari dela stat.

Fostul ministru de finante Ionut Popescu va incasa circa 10.000de euro pe luna, fata de circa 1.000 de euro pe luna cat a incasatanul trecut in calitatea de consilier al primului ministru EmilBoc. Conform declaratiei de avere, Ionut Popescu a avut anul trecutvenituri de 53.000 de lei (12.500 de euro).

Fondul Proprietatea este una dintre cele mai mari afaceri dinRomania, gestionand active de circa 3 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO