ZF 24

Cat a costat inlocuirea lui Steve Jobs la conducerea companiei Apple: 22 milioane dolari

14.03.2010, 11:44 16

Compania Apple i-a oferit lui Timothy Cook, Chief OperatingOfficer in cadrul companiei, un bonus in bani si actiuni in valoaretotala de aproximativ 22 milioane dolari pentru perioada in careacesta l-a inlocuit pe Steve Jobs, CEO-ul companiei, in timpulconcediului medical, informeaza Wall Street Journal.

Prin acest bonus, Cook va primi 5 milioane dolari in bani gheataplus 75.000 de actiuni restrictive, dintre care o jumatate vorputea fi transformate in titluri la 10 martie 2011, iar cealaltajumatate, la 10 martie 2012. La pretul de inchidere de vineri,valoarea acestora s-ar ridica la putin peste 17 milioanedolari.

In documentul trimis autoritatii americane de reglementare apietei de capital, Apple a mentionat ca Jobs a considerat acestbonus drept "recunoastere a performantelor in asumareaoperatiunilor companiei pentru perioada fiscala din 2009 in careJobs s-a aflat in concediu medical".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO