ZF 24

Cât câştigă un agent de asigurări în România: până la 3.000 de euro lunar

Cât câştigă un agent de asigurări în România:...

Autor: Anelis Baciu

21.10.2013, 00:06 6615
Un agent de asigurări bun câştigă în medie 2-3.000 de euro/lună din comisioanele încasate pentru vânzarea de poliţe, fără a fi angajat al unei companii şi fără a avea un program fix, potrivit informaţiilor transmise de asigurători la solicitarea ZF. Pe piaţă există circa 40.000 de agenţi ai companiilor de asigurări, conform datelor Uniunii Brokerilor de Asigurări, UNSICAR.
 
Comisionul încasat de la asigurător poate ajunge şi la 50% din prima plătită de client pentru anumite poliţe, de obicei asigurări cu rata daunei foarte mică.
 
Valoarea încasărilor depinde de cuantumul poliţei vândute, de comisionul plătit de asigurător, dar şi de tipul de poliţă intermediată (viaţă/ non-viaţă, corporate sau retail) sau de durata contractului. Pe lângă veniturile din comisoane, agenţii pot primi bonusuri în funcţie de performan­ţele în vânzări, dar şi discounturi la achi­ziţia de poliţe sau programe internaţionale de training.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO