ZF 24

Cât costă recondiţionarea unui Mercedes-Benz de colecţie în România. GALERIE FOTO

Cât costă recondiţionarea unui Mercedes-Benz de colecţie în România

Cât costă recondiţionarea unui Mercedes-Benz de colecţie în România

Autor: Bogdan Alecu

27.01.2014, 16:07 3142

Automobilele Mercedes-Benz, în special cele din anii '50 şi '60, sunt tot mai căutate datorită designului clasic şi a faptului că preţul lor creşte în fiecare an, este de părere Rolf Rosendaal, directorul after-sales în cadrul Mercedes-Benz România.

În acest context, pe măsură ce în România apar tot mai mulţi colecţionari de automobile clasice şi service-urile se specializează în restaurarea maşinilor de colecţie.

Primul care a făcut acest pas a fost centrul ŢiriacAuto Service din fosta locaţie a Metro Otopeni, unde s-au restaurat o parte din automobilele din colecţia omului de afaceri Ion Ţiriac.

Mai nou şi centrul Autoklass din Chitila dispune de un loc special destinat restaurării. Centrul Autoklass unde sunt comercializate şi reparate automobile Mercedes-Benz este deţinut de omul de afaceri Enrico Perini, care controlează şi Grupul Romstal.

În prezent mecanicii centrului restaurează un Mercedes-Benz 280 SL Pagode cabrio, fabricat în anii '60.

“Automobilul a fost fabricat pentru Statele Unite, iar ulterior a revenit în Germania, de unde a fost cumpărat de un colecţionar. Având în vedere starea nu tocmai bună, maşina a fost achiziţionată cu un preţ de circa 20.000 de euro, iar încă 20.000 de euro costă restaurarea propriu-zisă. Maşina a fost complet dezasamblată, caroseria revopsită, iar motorul refăcut complet. Mercedes-Benz are o divizie specială care furnizează scheme şi componente pentru modelele clasice”, a spus un reprezentant al Autoklass.

Pe site-ul german specializat în comerţul cu maşini la mâna a doua mobile.de un Mercedes-Benz 280 SL Pagode Roadster costă 39.500 de euro, având an de fabricaţie 1964, echipat cu un motor de 170 CP, în timp ce un SL230 Pagode din 1965 complet restaurat este evaluat la 97.000 de euro pe acelaşi site.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO