ZF 24

Cât te costă să tragi cu pistolul în Bucureşti, la poligonul UTI

Cât te costă să tragi cu pistolul în Bucureşti, la...

Autor: Pro Sport

01.04.2015, 13:02 14926

Cotidianul sportiv Pro Sport a publicat la începutul anului trecut un reportaj despre practicarea tirului de armă în Bucureşti, printr-un reportaj de la poligonul UTI, din sudul capitalei. Redăm mai jos reportajul:

"Tirul sportiv este una dintre cele mai bune metode de relaxare dar şi de exersare a acuităţii vizuale, a stării de calm şi responsabilităţii

Tarifele sunt de 50 de lei pentru o jumătate de oră de închiriere a poligonului de tir, cost la care se adaugă suma de 25 de lei pentru închirierea pistolului şi doi lei pentru fiecare cartuş


„Puneţi-vă căştile şi ochelarii de protecţie mai întâi. Aici nu intrăm decât pregătiţi complet, atât psihic, cât şi fizic. Lăsaţi toate grijile deoparte. E momentul să ne relaxăm“. Acesta este primul lucru pe care îl aude oricine vrea să tragă cu o armă de foc, fie el profesionist, ori începător, atunci când păşeşte în complexul de tir al UTI, din Capitală. Instructorul, Filip Gheorghe, lucrează cu armele de aproape treizeci de ani, iar acum este autorizat de Direcţia Generală de Poliţie a Capitalei pentru a-i instrui şi pe alţii. Îl ajută şi celălalt instructor, Vasile Burghel, iar fiecare îndrumare oferită de cei doi este  la fel de plină de pasiune pentru fiecare dintre sutele de clienţi care trec pragul poligonului. „Totul e să fim atenţi la felul în care mânuim arma. Nu e deloc greu, trebuie concentrare maximă, apoi totul o să fie o plăcere. Haideţi, curaj. Cât sunteţi cu mine e ca şi cum aţi fi singuri“, glumeşte Gheorghe, iar atmosfera se transformă într-una atât de plăcută şi de sigură încât realizezi imediat că ai intrat într-un loc în care totul pare să funcţioneze precum un ceas elveţian.



Cerere mare, ofertă mică - o investiţie bună


Poligonul de tir din cadrul UTI pune la dispoziţie clienţilor pistoale neletale cu bilă de cauciuc, letale cu glonţ sau puşti de vânătoare cu glonţ sau cu alice. Fie că vorbim despre persoane care deţin un permis de armă, de sportivi, ori despre cei care văd în asta doar un moment de relaxare, cu toţii pot veni la complexul de pe şoseaua Olteniţei pentru experienţe inedite, adrenalină sau pentru concursuri cu prietenii.


Complexul, inaugurat în mai 2009, a deschis drumul acestui tip de business, fiiind în acel moment singurul poligon de tragere indoor din România.


„În momentul în care am demarat acest proiect, ne-am propus să creăm siguranţă maximă, dar mai ales performanţă şi standarde cât mai înalte. Ideea a pornit de la managementul UTI, care a realizat un studiu de piaţă, în 2007, şi a constatat că există o oportunitate foarte mare pentru a îndeplini nevoia  de a practica acest sport posesorilor de arme letale şi neletale, care ajungeau atunci la aproape 60.000. UTI avea potenţialul acestor sisteme de securitate pe care le produce, astfel că ne-am gândit să facem acest tip de business. Exista o cerere foarte mare, toţi se duceau în afara Bucureştiului, dar acolo trebuia un aviz special din partea autorităţilor şi era mai complicat“, ne povesteşte Nicolae Tănase, fostul director al complexului de tir UTI, care a fost împuşcat aseară în poligon de un elev. 

Citiţi reportajul integral pe www.prosport.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO