ZF 24

Câţi bani are de fapt Bill Gates?

Câţi bani are de fapt Bill Gates?

Autor: ONE ONE

20.10.2014, 12:04 7992

Bill Gates e cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Forbes şi Bloomberg la 72.000 de milioane de dolari. Cât de bogat e însă fondatorul Microsoft? Mic.com a răspuns acestei întrebări cu o listă de 10 lucruri mai puţin cunoscute despre Mr. Gates.

1. Bill Gates nu e numai cea mai bogată persoană din lume. Dacă ar fi o ţară, Gates ar fi şi atunci una dintre cele mai bogate ţări din lume

Mai precis, ţara Gates s-ar situa pe locul 37 în topul celor mai bogate ţări din lume.

2. Gates a ştiut dintotdeauna că va fi bogat

Potrivt mărturiilor colegilor lui de clasă, Bill se lăuda tot timpul că va fi milionar înainte să împlinească 30 de ani. Nu s-a prea ţinut de cuvânt. Nu a devenit milionar înainte să împlinească 30 de ani... a devenit miliardar.

3. Lui Gates îi place să arunce bani

Bill Gates a donat peste 26.000 de milioane de dolari pentru diverse cauze, prin intermediul Bill & Melinda Gates Foundation.

4. Prima vânzare a lui Bill

Primul lucru vândut de Gates a fost - cum altfel? - un computer. L-a cumpărat cu 17 dolari şi l-a vândut cu 4.200. Deloc, dar deloc rău, dacă ţinem cont că era adolescent.

5. În cât timp şi-ar risipi averea?

Bill Gates are 57 de ani. Dacă mai trăieşte încă 33 de ani, ar trebui să cheltuiască 6 milioane de dolari pe zi pentru ca averea lui să se topească.

6. Dacă ar vrea, ar putea să îi dea fiecărei persoane de pe planetă 10 dolari şi tot ar mai rămâne cu o grămadă de bani

Mai precis, dacă de Crăciun ar decide să dea câte 10 dolari fiecărui om de pe planetă, tot ar mai rămâne cu 2.259 de dolari.

Citiţi articolul integral pe www.one.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO