ZF 24

Cazinoul din Constanţa va fi renovat cu 10 mil. euro din fonduri europene

Cazinoul din Constanţa va fi renovat cu 10 mil. euro din...

Autor: Cosmin Vaideanu

07.03.2013, 16:47 1554

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a anunţat joi, la Cazinoul din Constanţa, unde a fost deschisă o expoziţie de artă care cuprinde 40 de tablouri de patrimoniu, că a fost aprobată o finanţare de aproximativ 10 milioane de euro pentru reabilitarea clădirii.

"Cazinoul din Constanţa fusese luat în administrare de doamna Elena Udrea, ca ministru al Dezvoltării, şi a promis public că îl va reabilita cu bani de la minsiter. Din păcate, termenul de un an dat de Consiliul Municipal Constanţa a expirat fără să înceapă măcar un studiu de fezabilitate, şi atunci, cu primarul Radu Mazăre, cu Primăria municipiului Constanţa, am solicitat noului ministru al Dezvoltării, domnul Dragnea, să prindă la finanţare, pe zona metropolitană 2007 - 2013, şi Cazinoul, lucru care s-a şi întâmplat. S-a aprobat ca pe lista de finanţare să intre, din lista de rezervă, Cazinoul, astfel încât cu 10 milioane de euro să ne apucăm să-l reabilităm. Chiar astăzi (joi - n.r.) am primit telefon de la Ministerul Dezvoltării şi m-au anunţat", a declarat Nicuşor Constantinescu.

El a menţionat că, cel mai probabil, reabilitarea Cazinoului ar putea începe într-un an, după parcurgerea tuturor etapelor.

"Urmează etapa de evaluare a proiectului, după care se face contractul de finanţare între Ministerul Dezvoltării şi Primăria municipiului Constanţa, se licitează construcţia Cazinoului şi în momentul în care s-a stabilit constructorul se demarează lucrările. Dacă nu sunt o mie de contestaţii cum se întâmplă de regulă la noi nu poate să depăşească mai mult de un an de zile demararea lucrărilor de reabilitare”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean.

Primarul Radu Mazăre a anunţat în 2011 că intenţionează să vândă Cazinoul din Constanţa după ce firma care îl concesionase pe o perioadă de 49 de ani şi care anunţase investiţii de aproximativ 15 milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea monumentului a renunţat la acest proiect din cauza crizei economice. După câteva luni, Elena Udrea a anunţat că doreşte ca obiectivul să fie preluat de MDRT pentru a fi reabilitat, însă acest lucru s-a întâmplat.

În luna septembrie a anului trecut, Mazăre a spus că doreşte organizarea unei licitaţii internaţionale pentru a vinde Cazinoul, iar după două luni a anunţat că vrea realizarea unui parteneriat public-privat cu o firmă interesată de reabilitatea acestui monument şi de folosirea acestuia pentru jocurile de noroc. În luna februarie 2013, Mazăre a anunţat că acest monument urmează să fie reabilitat cu fonduri europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO