ZF 24

Ce comentează cititorii ZF pe Facebook. Reacţii la articolul "Un mare avertisment: Economia şi salariile cresc, dar jumătate dintre tineri au planuri concrete să plece din ţară"

Ce comentează cititorii ZF pe Facebook. Reacţii la...
16.07.2018, 23:34 36

GAVRILĂ MARIUS

Învăţământul liceal românesc trebuie reformat din temelii. Este inadmisibil ca un tânar, dupa ce termină 12 ani de şcoală, la vârsta la care se poate angaja, să nu aibă nicio meserie. Nu au ce să caute specializări „mate-info" şi „filologie" la liceul din Cucuieţii din Deal. Nu va scoate niciodată nici informaticieni, nici filologi. Acolo trebuie înfiinţate secţii de "horticultură"- să înveţe să altoiască pomi, „mecanică agricolă"- cursuri de tractoristi, „zootehnie/industrie alimentară", „tâmplărie"- că tot se plânge un patron mai jos că nu găseşte angajaţi, „construcţii", meserii din care pot trăi decent toata viaţa. Meseriaşii se formează în învăţământul liceal tehnic, nu în şcolile de meserii. Iar cei mai buni vor urma Politehnica. În anii '70, la admiterea la Politehnică puteai opta între examen la fizica şi rezistenţa materialelor/mecanică/organe de maşini.

DORIN TUDOR POPESCU

Parţial adevărat. În legătură cu creşterea economică şi a salariilor, precum şi a locurilor de muncă, este o discrepanţă majoră între regiunile ţării. Nu luaţi în calcul că populaţia ţării fără un loc de muncă sau cu salarii derizorii se află în celelalte zone altele decât Bucureşti, Cluj, Timişoara, Argeş. România are, din pacăte, cele mai multe judeţe unde un job bun nu se găseşte şi oamenii aleg să plece din ţară dezamăgiţi şi de clasa politică ce nu este în stare să le ofere o speranţă de o viaţă normală occidentală!

Un mare avertisment: Economia şi salariile cresc, dar jumătate dintre tineri au planuri concrete să plece din ţară

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO