ZF 24

Ce ii motiveaza pe angajati pe timp de criza

01.02.2009, 23:19 48

“Frica ii motiveaza cel mai mult pe angajati”, spunea directorul de resurse umane al unei mari multinationale. Angajatii si consultantii in resurse umane sunt de alta parere. “Situatia este oricum tensionata, iar faptul ca seful striga in fiecare zi si ma ameninta cu concedierea nu ma ajuta sa-mi fac treaba mai bine”, spune Adriana T., angajata unei companii de servicii.

Atunci cand in jurul tau auzi ca oamenii isi pierd locul de munca, primesc salarii mai mici sau intra in somaj tehnic, inevitabil apare un sentiment de panica. Surprinzator insa, este faptul ca pe unii angajati ii poate motiva o astfel de situatie, pe altii acest gen de tensiune nu-i ajuta deloc.

“Este foarte important ce vad angajatii la liderii lor. Starea de spirit a liderilor ii poate motiva sau demotiva pe angajati. (...) Criza, , te aduc de la valoarea minima la valoarea medie, dar nu te fac sa depasesti aceasta valoare medie”. spune Anca Florea, senior consultant în cadrul grupului Trend Consult si managing partner al diviziei de invatare experientiala Eagle’s Flight Central Europe din cadrul aceluaisi grup.

Consultantii in resurse umane au alcatuit pentru ZF o lista a principalilor factori care ii motiveaza pe angajati in perioade de declin economic.

  • Securitatea locului de munca
  • Comunicare permanenta in ceea ce priveste situatia companiei
  • Implicarea in proiecte care asigura supravietuirea firmei
  • Aprecierea pentru munca depusa
  • Ajutorul pentru probleme personale

Cititi mai mult in sectiunea Profesii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO