Ce îi motivează pe angajaţii români să devină mai productivi

13 mar 2016 Ziarul Financiar

O treime din angajaţii com­paniilor aleg să aloce banii puşi la dispoziţie de com­panii (în medie 355 de lei/angajat) pentru vacanţele organizate în ţară, atunci când vine vorba de prefe­rinţele în ceea ce priveşte bene­ficiile extra­sala­riale.
 
Totodată, 22% din ei pre­feră să investească banii în transportul de acasă până la locul de muncă, arată un studiu pe un eşantion de circa 15.000 de angajaţi realizat de firma Benefit Online.
 
„Dacă laşi angajaţii să îşi aleagă singuri beneficiile odată la două luni, preferinţele lor sigur se vor schimba. Iar tichetele de masă sunt percepute de ei ca şi cash-ul, nu ca beneficiu“, a spus Stelian Bogza, unul dintre fondatorii platformei de beneficii Benefit Online.
 
De asemenea, 32% din an­ga­jaţii români au investit banii alo­caţi de companii în ca­douri cum ar fi gadget-uri sau elec­tro­cas­nice. Pe lista celor mai „spe­ciale“ beneficii solicitate de angajaţi sunt salturile cu pa­ra­şuta, şedinţe de tir cu pistolul, lecţii de zbor cu avionul, iar în pe­rioa­da verii plimbări cu velierul pe mare.
 
La polul opus, în rândul celor mai puţin căutate beneficii de către angajaţi sunt pensiile private, cursurile de pregătire profe­sio­nală, urmate de asigurările de sănătate.
 

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.03.2016

 
Cuvinte cheie:
angajatii
, romani
, motivare
, bani
, angajare
, dispozitie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide