ZF 24

Ce mai fac bancherii pentru a vinde credite: le dau clienţilor vacanţe, maşini sau cadouri în bani

Ce mai fac bancherii pentru a vinde credite: le dau...

Autor: Anelis Baciu

29.08.2014, 12:18 891

Băncile se întrec în promoţii la credite şi încearcă să-şi atragă clienţii prin oferirea de vacanţe, autoturisme sau premii în bani pentru a mai anima perioada de vara, mai slabă din punctul de vedere al vânzărilor. Strategiile de marketing se numără printre puţinele instrumente pe care bancherii le folosesc pentru a accelera vânzările de credite, în condiţiile în care menţin  dobânzile destul de sus.

Costul mediu anual al unui credit de consum în lei este în prezent de circa 10%, în timp ce la creditele ipotecare dobânda este de 6%  pe an. De exemplu, BCR derulează o campanie prin care pune la bătaie, prin tragere la sorţi, 16 premii în valoare de 10.000 de lei fiecare şi un autoturism Dacia Duster pentru clienţii care contractează un credit de consum, ipotecar sau un card de credit.

Şi Bank Leumi a intrat în jocul campaniilor sezoniere, iar în perioada 1 septembrie-31octombrie le oferă clienţilor liber-profesionişti care contractează un credit pentru achiziţia unui sediu sau pentru achiziţia de echipamente (inclusiv autovehicule) o vacanţă de 8 zile în Turcia. Banca plăteşte biletele de avion dus-întors, cazarea la hoteluri de patru sau cinci stele cu mic dejun inclus, dar şi excursii zilnice. De asemenea, BRD le oferă celor care contractează un credit pentru achiziţionarea unei locuinţe până pe 19 octombrie un „cadou de casă nouă” în valoare de 800 de lei în cazul în care încasează veniturile în contul băncii. În caz contrar „cadoul” este redus la jumătate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO