ZF 24

Ce planuri are Germania pentru Opel, daca GM cade ?

Ce planuri are Germania pentru Opel, daca GM cade ?
10.05.2009, 13:26 22

Constructorul de automobile Opel ia in calcul mai multe solutii pentru salvarea companiei, in cazul in care actionarul majoritar, GM, tinut cu greu in viata de o linie de finantare guvernamentala de 15 miliarde de dolari, va intra in faliment la inceputul verii, scrie Reuters, citand cotidianul german Der Spiegel.

Ministrul german al Economiei, Karl-Theodor zu Guttenberg, a declarat pentru ziar ca, pe langa ofertele de cumparare din partea Fiat, care dupa preluarea Chrysler are pretentii pentru creearea unui gigant auto european, mai exista interes din partea unui producator de piese auto canadiano-austriac, Magna, alaturi de investitori din Rusia.

Totodata, autoritatile germane iau in calcul plasarea companiei sub tutela unui administrator pentru a se proteja interesale creditorilor. In acelasi timp, un grup de banci ar putea pune la dispozitia companiei germane finantarea necesara sergerii datoriei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO