ZF 24

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business Magazin: „Predicţii pentru un sfert de secol“

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

05.06.2017, 00:05 183
„Predicţii pentru un sfert de secol“ este materialul de pe coperta Business Magazin din această săptămână.
 
În ultimii 25 de ani, România a parcurs un drum fabulos în ceea ce priveşte economia de piaţă, capitalismul şi rolul său în cadrul structurilor europene. Deşi din punct de vedere economic ne aflăm pe o traiectorie convergentă cu cea a statelor puternice din Europa, mai avem de trecut prin numeroase etape până să le prindem pe acestea din urmă. Care sunt domeniile în care România poate excela şi ce soluţii putem găsi pentru o creştere economică pe termen lung? Cum creăm mai mulţi antreprenori? Cum evităm capcana venitului mediu? Iată doar câteva dintre întrebările la care îşi propune să dea răspuns proiectul „25 de întrebări pentru viitorul României“, demarat de EY.
 
Primele menţiuni ale conceptului de Internet of Things există chiar din 1982, iar de-a lungul anilor s-a vorbit intens de venirea iminentă a acestuia şi despre miliardele de obiecte conectate. Suntem însă în 2017 şi încă vorbim despre potenţialul acestei tehnologii şi promisiunea de a schimba modul în care lucrăm. Maciej Kranz, vicepreşedinte şi corporate strategic innovation group al Cisco Systems, povesteşte pentru Business Magazin despre starea IoT, oferind exemple concrete.
 
„The place to be“, locul în care este oportun să te afli, este expresia pe care Hervé de Froment, directorul general al Nestlé România, o foloseşte pentru a descrie piaţa locală. Expresia caractererizează deopotrivă viaţa sa aici, cât şi afacerea grupului elveţian, care a ajuns la un ritm de creştere similar celui de dinainte de criză.
 
„Cred că ne aşteaptă 20 de ani de creşteri bune, pentru că salariul minim va converge spre nivelul vestic, iar penetrarea produselor noastre va continua“, spune Hervé de Froment, director general Nestlé România, într-un articol din această săptămână în revista Business Magazin.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO