ZF 24

Ce subiecte au primit elevii la proba de istorie din cadrul simulării de Bac

Ce subiecte au primit elevii la proba de istorie din...

Autor: Oana Despa, Mediafax

21.03.2018, 15:20 203

Liceenii din clasa a XI-a, care învaţă la filiera umanistă, au primit, la ultimul subiect al simulării la istorie, care este şi cel mai important, de redactat un eseu de aproximativ două pagini despre Europa în perioada postbelică, având în vedere mai multe aspecte cum ar fi: precizarea a două forme de organizare statală în Europa sau formularea unui punct de vedere referitor la economia României din acea perioadă.

Colegii lor mai mari, de la clasa XII-a, au avut de scris tot un eseu de două pagini, dar despre România în secolul al XX-lea, unde au avut de menţionat două Constituţii ale ţării noastre, două aspecte referitoare la Constituţia din 1952, dar şi un punct de vedere referitor la evoluţia politică din România.

Simularea examenului la istorie este structurată în trei subiecte, fiecare având câte 30 de punte. Diferenţa de 10 puncte este reprezentată de punctajul din oficiu.

Elevii de la profilul real, au susţinut, miercuri, simularea Bacalaureatului la matematică.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, joi, 22 martie, liceenii vor da simularea la cea de a treia probă scrisă a Bacalaureatului, cea la alegere, în funcţie de profil sau specializare. Astfel, elevii de la real vor putea susţine simularea la biologie, fizică, informatică sau chimie, iar cei de la uman, la geografie, psihologie, filosofie sau economie.

Conform datelor centralizate de către Ministerul Educaţiei, la nivel naţional, s-au înscris peste 300.000 de elevi la această simulare.

Rezultatele vor fi comunicate vineri, 30 martie. Notele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO