ZF 24

Ce tip de locuinta a ars mai multe gaze in zilele de ger cumplit? Un apartament sau o vila?

01.02.2010, 13:55 35

Temperaturile extrem de scazute inregistrate in ianuarie, careau provocat chiar instalarea situatiei de urgenta in ceea cepriveste alimentarea cu gaze naturale, vor duce la crestereafacturilor la gaze cu circa 30% fata de luna anterioara, in unelecazuri incalzirea unui apartament ajungand sa fie la fel decostisitoare ca cea a unei vile.

"In decembrie factura la gaze a fost de 300 de lei, dar inianuarie am consumat mult mai mult si cred ca factura va ajunge lacirca 5 milioane de lei. Am decis sa nu incalzim etajul superior alcasei, decat foarte putin, dar cu toate acestea costurile vorcreste semnificativ pentru ca am consumat mai mult pentruincalzirea camerelor de la parter", spune Elena V, proprietara uneivile de 130 de metri patrati localizata pe malul Marii.

Valoarea facturii pentru luna ianuarie in cazul acestei vile, arputea fi egala cu banii pe care ii va scoate din buzunarproprietara unui aparatament de 90 de metri patrati localizat inBucuresti, pe Calea Victoriei.

"In decembrie am avut o factura la gaze de 350 de lei, darpentru ianuarie ma astept la o valoare cu 30% mai mare, cam de 450de lei din cauza temperaturilor foarte scazute", spune Ramona Z.,proprietara unui apartament de 90 de metri patrati de pe CaleaVictoriei.

In functie de consum, factura poate varia, chiar si laapartamente de dimensiuni diferite.

"Eu am un apartament de 80 de metri patrati in zona Hala Traian.In decembrie am platit aproximativ 155 de lei, dar pentru ianuariema astept la o crestere de 30% a facturii la gaze. Nu stau foartemult pe acasa", spune Catalin L.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO