ZF 24

Cea mai mare finantare aprobata pentru bani de la UE: 600 mil. lei

05.01.2010, 15:50 38

Compania de apa Brasov va primi o finantare de 607 mil. lei dela UE pentru reabilitarea si extinderea sistemelor de apa sicanalizare in judet, valoarea totala a proiectului ridicandu-se lapeste 945 mil. lei. Peste 200 mil. lei din aceasta suma vor fidestinate lucrarilor de reabilitare a conductelor de apa siextinderii retelei de canalizare si de epurare a apelor uzate dinmunicipiul Brasov.

Aceasta este cea mai importanta finantare aprobata in Romaniapentru un proiect derulat din fonduri structurale. Proiectul a fostdepus in cadrul Programul Operational Sectorial Mediu care are oalocare in perioada 2007-2013 de 4,5 mld. euro. In cadrul aceluiasiprogram, Compania de apa Somes, va primi o finantare de 542 mil.lei, pentru imbunatatirea sistemelor de alimentare cu apa,canalizare si epurare in zona Cluj-Salaj. Valoarea totala aproiectului este de 872 mil. lei.
Proiectele de mediu si infrastructura realizate de autoritatilelocale au cele mai mari alocari financiare din fonduri de la UE,peste 80% din banii europeni alocati pana in 2013 fiind destinatiautoritatilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO