ZF 24

Cea mai noua gaselnita: Ochelarii 3D pentru acasa universali

Cea mai noua gaselnita: Ochelarii 3D pentru acasa universali
03.06.2010, 23:42 403

Daca ai reusit sa isi achizitionezi un televizor 3-D, nu mairamane decat sa gasesti ochelarii potriviti.
In prezent, nu ai mana libera in a-ti alege ochelarii, deoarecetrebuie sa tii cont de producatorul televizorului, in conditiile incare ochelarii potriviti pentru un anumit brand de televizoare nupot fi utilizati in cazul altora.

Incepand cu aceasta luna insa, o noua generatie de ochelari 3-Dva ajunge in magazine. Acestia vor putea fi utilizati pentru oricemarca de TV sau monitor capabil sa difuzeze filme si spectacole informat 3-D, scrie Wall Street Journal.
Producatorii spera ca noii ochelari universali, care vor avea unpret de peste 100 dolari perechea, vor ajuta expansiunea nisei3-D.

Daca dispozitivele care permit difuzarea in format 3-D nu aupatruns inca foarte puternic in locuinte, producatorii detelevizoare se grabesc sa adauge functii 3-D produselor lor pentrua putea profita de popularitatea in crestere a filmelor 3-D.
Recent, filmul Avatar a depasit pragul de 2,5 mld. dolari, devenindpelicula cu cele mai mari incasari din toate timpurile. In aceastavara vor fi lansate alte sapte filme in forma 3-D.

Samsung Electronics, Sony si Panasonic sunt cativa dintreproducatorii de televizoare care au lansat anul trecut televizoarecare difuzeaza in 3-D si care functioneaza cu ochelarispeciali.
"Ochelarii trebuie standardizati", a spus Riddihi Patel, careurmareste piata televizoarelor 3-D pentru firma de cercetareiSuppli. Ea spune ca abilitatea de a utiliza ochelari de la oriceproducator va impulsiona clientii sa isi cumpere mai multe perechi."Este evident ca piata se va deschide mai mult".

Cameron vrea sa testeze noi limite ale tehnologiei 3-D cu noulsau film
Regizorul James Cameron afirma ca intentioneaza sa lansezeurmatorul sau film in trei sau patru ani, si adauga ca s-a ganditla o posibila continuare pentru Avatar, scrie Wall Street Journal.El a mai spus ca intentioneaza sa testeze noi limite aletehnologiei 3-D cu noul sau film. Daca urmatorul sau proiect nu vafi Avatar II, va fi "un alt film mare care utilizeaza aceeasitehnologie". Avatar a devenit filmul cu cele mai mari incasari dinistorie, obtinand 2,7 mld. dolari, dupa ce a depasit recordulstabilit tot de Cameron, insa cu Titanic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO