ZF 24

Cea mai scumpă casă vândută anul acesta în Bucureşti : 4 milioane de euro

Cea mai scumpă casă vândută anul acesta în...

Autor: Cristina Cuncea

09.10.2014, 12:05 11280

Clădirea a fost construită în 1930, dar a fost reconsolidată şi restaurată complet după 2000. Suprafaţa totală construită depăşeşte 2.200 metri pătraţi, iar terenul aferent este de apromimativ 1.000 metri pătraţi. Vila dispune de numeroase spaţii de parcare şi zone de relaxare.

Compania nu a indicat numele vânzătorului şi al cumpărătorului.

"Această tranzacţie a fost una atipică, clientul fiind impresionat de proprietate şi achiziţionându-o într-un timp record. În general, pentru achiziţionarea unei proprietăţi de lux procesul de ofertare şi de selecţie este îndelungat şi formalizat, ajungând uneori la doi, trei ani", a declarat, într-un comunicat, Raluca Plaviţă (foto), senior consultant DTZ.

Compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox a intermediat în primele trei trimestre ale acestui an tranzacţii de vânzare pe segmentul rezidenţial de lux a căror valoare cumulată depăşeşte 8 milioane de euro. Vânzările pe acest segment au înregistrat o creştere de 100% faţă de acelaşi interval al anului 2013.

Comparativ cu anii anteriori, cei mai activi clienţi pe acest segment au fost, pe lângă beneficiarii direcţi ai imobilelor, şi investitori locali, aceştia optând atât pentru vile, cât şi pentru apartamente în imobile noi, situate în zona de nord a capitalei. Bugetele pentru achiziţionarea unor astfel de proprietăţi de top încep de la 250.000 de euro şi pot ajunge până la câteva milioane de euro în cazul vilelor poziţionate în locaţii exclusiviste.

Potrivit DTZ, piaţa rezidenţială din Bucureşti oferă în prezent un număr relativ limitat de reşedinţe de top - locaţie, suprafeţe, finisaje şi facilităţi de excepţie - mai ales atunci când este vorba despre vile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO