ZF 24

Cei 6 care controlează indirect petrolul României au câştigat 4,6 mil. euro în 2015. Salariile managementului Petrom rămân în continuare printre cele mai bine păzite secrete de business din România

Rainer Seele, directorul general executiv al OMV (CEO), a încasat anul trecut 87.000 de euro pe lună

Rainer Seele, directorul general executiv al OMV (CEO), a încasat anul trecut 87.000 de euro pe lună

Autor: Roxana Petrescu

14.04.2016, 14:50 11491
Cât a luat directorul OMV, prietenul şefului Gazprom şi cel care supraveghează Petrom.
 
Dacă salariile managementului Petrom rămân în continuare printre cele mai bine păzite secrete de business din România, veniturile încasate de executivii OMV, acţionarul majoritar al singurului producător local de petrol şi gaze, sunt publice.
 
Rainer Seele, directorul general executiv al OMV (CEO) şi preşedintele consiliului de supraveghere al Petrom, a fost remunerat anul trecut cu 522.000 de euro, în contextul în care mandatul său a început de la 1 iulie.
 
Suma include o componentă variabilă, una fixă, dar şi beneficii cum ar fi maşina de serviciu, asigurările sau rambursarea anumitor cheltuieli. Practic, CEO-ul OMV a încasat anul trecut 87.000 de euro pe lună. Rainer Seele, cel care în vara lui 2015 l-a înlocuit din funcţie pe Gehard Roiss, este cunoscut ca un susţinător al întăririi legăturilor economice şi politice cu Rusia, fiind totodată prieten personal al şefului Gazprom, Alexander Medvedev.
 
Pentru cele şase luni în care a mai fost director general, Gerhard Roiss a fost recompensat cu 896.000 de euro, ceea ce ar echivala cu un câştig lunar mediu de aproape 150.000 de euro.
 
David Davies, directorul financiar al OMV (CFO), este cel care a plecat acasă anul trecut cu cea mai mare remuneraţie, dar şi unul dintre puţinii membri ai boardului executiv al OMV care au avut un an complet de activitate. Astfel, creierul financiar al grupului austriac a încasat 1,25 mil. euro anul trecut, din care partea fixă a fost de 880.000 de euro. Practic, în medie, conturile lui Davies au fost alimentate în fiecare lună cu circa 104.000 de euro.
 
Jaap Huijskes, fostul şef peste activităţile de explorare şi producţie ale OMV, al cărui mandat s-a terminat la finalul lunii august, anul trecut, a încasat pentru cele opt luni de activitate 793.000 de euro, adică 99.000 de euro pe lună. Johann Pleininger, cel care i-a luat locul, a terminat anul cu 187.000 de euro pentru cele patru luni de activitate, adică 47.000 de euro pe lună.
 
Manfred Leitner, şeful pe Downstream al grupului OMV, a avut şi el un an complet de activitate, încasând pentru tot anul trecut 971.000 de euro, adică aproape 81.000 de euro pe lună.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO