ZF 24

Cei care descarca ilegal de pe internet pot ramane fara conexiune

28.10.2009, 17:00 25

Parlamentul European a luat decizia de a scoate amendamentul 138din noul Pachet Telecom care ar fi impiedicat tarile membre sa taielegatura de internet a persoanelor care ofera filme gratuit. Noulamendament va permite deconectarea persoanelor care copiazamateriale piratate de pe net, ca pedeapsa, insa unei persoane nu iiva putea fi oprit accesul la internet daca nu exista o hotararejudecatoreasca care sa impuna acest lucru.

Decizia a starnit controverse legate de drepturile oamenilor de acomunica si de libertatea lor de a face acest lucru. In mai,Viviane Reding, membru al comisiei UE, a numit internetul un "dreptfundamental". In iunie, premierul britanic Gordon Brown a afirmatca "Internetul este la fel de vital precum apa".
"Chiar daca este folosit la munca, studiu, invatarea unor lucrurinoi, plata taxelor sau doar mentinerea legaturilor cu prietenii sifamilia, o conexiune de internet este vazuta de majoritateaoamenilor ca fiind un serviciu esential", a adaugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO