ZF 24

Administratorul unui fond american de investitii va castiga 2,5 mld. dolari anul acesta

22.12.2009, 18:17 34

David Tepper, administratorul fondului american de investitiiAppaloosa Management se pregateste pentru incasarea unei cote deprofit de circa 2,5 miliarde de dolari anul acesta, dupa ce apariat masiv pe revenirea cotatiilor unor banci precum Citigroup siBank of America, scrie Times.

Appaloosa a facut un profit de circa 7 miliarde de dolari anulacesta, conform cotidianului Wall Street Journal, din care Tepperva primi mai bine de o treime, cel mai mare castig al unui angajatin ultimii ani.

Fondul Appaloosa, specializat in actiuni ale companiilor cuprobleme, a investit in sectorul bancar in februarie si martie,dupa ce Trezoreria americana a anuntat planuri de a sustinesectorul financiar prin preluarea de titluri preferentiale.Investitorii renuntau, in perioada respectiva, la detinerile dinsectorul bancar, ca urmare a temerilor ca statul va fi nevoit sanationalizeze marile institutii financiare, ca Citigroup.Recuperarea rapida a actiunilor financiare a contribuit la ocrestere cu 120% a fondului de investitii din ianuarie pana lainceputul lunii decembrie. Activele au ajuns la 12 miliarde dedolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO