ZF 24

Cel mai bogat italian face în România 45 mil. euro cu mărcile Ferrero Rocher sau Kinder

Michele Ferrero, 89 de ani, este cel mai bogat antreprenor din industria ciocolatei la nivel internaţional

Michele Ferrero, 89 de ani, este cel mai bogat antreprenor din industria ciocolatei la nivel internaţional

Autor: Mădălina Dediu Panaete

06.09.2014, 13:01 1141
Ferrero România, subsidiara locală a grupului cu acelaşi nume deţinut de miliardarul italian Michele Ferrero, a avut anul trecut afaceri de 200 milioane de lei (45 mil. euro), în creştere cu 7% comparativ cu anul precedent, compania fiind unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală a dulciurilor.
 
Afacerea pusă pe picioare de Piera şi Pietro Ferrero, părinţii lui Michele Ferrero, în anii ’40 într-un mic orăşel italian transformând o patiserie în fabrică, are în portofoliu branduri precum Ferrero Rocher, Kinder sau Nutella.
 
Compania concurează pe piaţa locală cu mărci româneşti precum Poiana, deţinută de americanii de la Mondelez sau cu Rom şi Kandia, produse de Kandia Dulce, companie controlată de familia austriacă Meinl. Brandul Nutella concurează direct pe rafturi cu Fineti, produs de grupul grec Chipita, care are în portofoliu şi brandul 7Days.
 
Conform revistei internaţionale Forbes, Michele Ferrero, ajuns la 89 de ani, şi familia sa au o avere estimată la 27 de miliarde de dolari. El este cel mai bogat antreprenor din industria ciocolatei la nivel internaţional şi al 22-lea miliardar al lumii, conform aceleiaşi surse. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO