ZF 24

Cel mai ieftin pachet de tigari va costa 7,1 lei anul viitor

08.10.2009, 15:35 655

Dintre toate scumpirile aplicate anul acesta pe piataromaneasca, tigarile se afla in capul listei, cu peste 20% fata depreturile din 2008. Iar anii urmatori vor aduce un val la fel demare de scumpiri, scrie BUSINESS Magazin.

Ca urmare a scumpirilor, in primul trimestru al acestui an,ponderea cheltuielilor cu tigaretele crescut in totalulcheltuielilor totale ale unui fumator de la 4% la 6%, conformdatelor de la Institutul National de Statistica. "Modul in careguver-narea incearca sa compenseze pierderele unor incasari labugetul de stat, prin cresterea accizelor la tigari, are impactasupra intregii economii, nu numai asupra fumatorilor", sustinePeter Imre, director corporate affairs pentru Romania si Bulgariaal Philip Morris.

Cresterea accizelor ar uma sa duca in continuare la noi scumpiri.Numai in 2010, pretul minim al unui pachet de tigari va ajunge inRomania la 7,1 lei, fata de 6,4 lei, cat costa in present.


Aflati cat va costa un pachet de tigari peste cativaani pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO