ZF 24

Cel mai important secret al companiei Hidroelectrica a fost dezvăluit: costul pentru energia produsă la Porţile de Fier

Cel mai important secret al companiei Hidroelectrica a...

Autor: Roxana Petrescu

05.06.2013, 18:12 25432

Costul pe un MWh produs la sucursala Porţile de Fier a Hidroelectrica, structură care administrează cele mai mari hidrocentrale din România, a fost anul trecut de 73,14 lei pe MWh (16,4 euro), acesta fiind cel mai mic cost înregistrat la nivelul sucursalelor Hidroelectrica.

Cum arată Porţile de Fier I, cea mai mare hidrocentrală de pe Dunăre, cu o capacitate cât trei reactoare de la Cernavodă - GALERIE Foto

Complexul Porţile de Fier reprezintă circa 23% din toată puterea instalată a Hidroelectrica, anul trecut 50% din toată energia produsă de companie venind fiind realizată prin intermediul Porţilor de Fier. La polul opus, la sucursala Haţeg se produce cel mai scump MWh dintre toate sucursalele Hidroelectrica, costul fiind de 409,74 de lei (92 de euro) pe MWh.

"Acţionarii celui mai mare producător de energie electrică au aprobat în şedinţa Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 29 mai 2013 strategia de restructurare administrativ teritorială a Hidroelectrica propusă de administratorul judiciar EuroInsol. Astfel, sucursalele Oradea, Sibiu, Slatina, Tg. Jiu, Buzău, Caransebeş au fost transformate în uzine şi integrate în sucursalele Cluj, Sebeş, Rm. Vâlcea, Porţile de Fier, Curtea de Argeş şi Haţeg.  A şaptea sucursală este Bistriţa, care a preluat de la SH Buzău centralele Călimăneşti şi Movileni", se arată într-un comunicat de presă al Hidroelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO