ZF 24

Cel mai mare fond de pensii pune la bătaie 100 mil. € pentru acţiuni: „Am prefera ca banii să meargă şi spre companii noi, altele decât energie şi bănci“

Raluca Ţintoiu, directorul general al companiei de administrare NN Pensii:

Am participat la plasamentul privat de obligaţiuni derulat de Primăria Bucureştiului. Am subscris pentru 10% din ofertă, dar am primit mult mai puţin, a fost concurenţă ridicată pentru aceste instrumente.

Raluca Ţintoiu, directorul general al companiei de administrare NN Pensii: Am participat la plasamentul privat de obligaţiuni derulat de Primăria Bucureştiului. Am subscris pentru 10% din ofertă, dar am primit mult mai puţin, a fost concurenţă ridicată pentru aceste instrumente.

Autor: Roxana Pricop

11.05.2015, 12:36 1110

Fondul de pensii private obli­gatorii administrat de NN, cel mai mare de pe piaţă, cu active de 7,6 mld. lei (1,7 mld. euro) la finalul lunii martie, va investi în acest an până la 100 mil. euro în acţiuni, pre­pon­derent româneşti. Dorinţa adminis­tra­torului este ca banii să fie plasaţi şi în domenii noi de activitate precum IT-ul, industria bunurilor de larg consum şi businessuri antreprenoriale cu experienţă.

Investiţiile în acţiuni ale fondului ING erau în valoare de 1,412 miliarde de lei (320 mil. euro) la finalul anului trecut şi reprezentau 19,78% din activele fondului, potrivit raportului anual cu structura detaliată a portofoliului publicat de administrator.

Din acestea, o sumă de 1,16 miliarde de lei (263 mil. euro) reprezenta plasamentele în acţiuni ale companiilor listate la bursa din Bucureşti, iar diferenţa de circa 250 de milioane de lei (56 mil. euro) sunt investiţiile în acţiuni ale companiilor listate pe bursele străine (Polonia, Austria, Cehia). Expunerea pe acţiuni tranzacţionate la bursa din Bucureşti a crescut cu 474 milioane de lei anul trecut, în mare parte graţie achiziţiilor de acţiuni, dar şi aprecierii cotaţiilor acţiunilor.

„Expunerea pe acţiuni a fondului de pensii obligatorii administrat de NN este în prezent de peste 20% din active şi ne propunem să rămânem la nivelul existent pe parcursul anului. Creşterea investiţiilor în acţiuni va proveni de acum înainte din creş­terea activelor totale, ca urmare a încasării de contribuţii, şi mai puţin din avansul expunerii“, a spus Raluca Ţintoiu, directorul general al companiei de administrare NN Pensii.

Pe bursa de la Bucureşti, principalele investiţii ale fondului sunt acţiunile Fondului Proprietatea, ale Băncii Transilvania şi ale Romgaz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO