ZF 24

Cel mai mare jucător independent de pe piaţa de cablu, scos la vânzare

Cel mai mare jucător independent de pe piaţa de cablu,...

Autor: Adrian Seceleanu

03.04.2014, 00:04 6565

Compania de audit şi consultanţă Ernst & Young (EY) a primit mandat de la fondul de investiţii Pinebridge să gă­sească un cumpărător pentru Digital Cable Systems (DCS), cel mai mare jucător de pe piaţa de cablu TV care nu este afiliat unui grup internaţional, au declarat pentru ZF mai multe surse de pe piaţa de telecom.

Anul tre­cut compania, care operează prin brandurile AKTA şi Dial Telecom, avea peste 350.000 de abonamente pentru TV, net şi telefonie fixă. Pinebridge are circa 65% din DCS. „EY are mandat să construiască şi să gestioneze camera de date, să primească ofertele şi să asiste acţionarii“, au precizat mai multe surse pentru ZF. Contactaţi de ZF, re­pre­zentanţii EY nu au comentat informaţia.

Procesul este încă la început, iar Pinebridge nu presează pentru un exit rapid în condiţiile în care mizează pe o tran­zacţie de 200-250 mil. euro pentru DCS, potrivit datelor ZF.

Dinu Malacopol, CEO al DCS, nu a dorit să comenteze informaţia. „Putem să luăm în con­siderare un proces com­petitiv de evaluare şi dacă rezultatul procesului de evaluare va fi interesant, să ne gândim şi la un exit. Astăzi încă nu este demarat un proces care să ducă la un exit în viitorul imediat“, a declarat Malacopol.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.04.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO