ZF 24

Cel mai puternic executiv din comerţul local pleacă din fruntea Kaufland după ce în mandatul său retailerul a devenit lider de piaţă cu afaceri de 1,6 mld. euro şi peste 100 de hipermarketuri

Cel mai puternic executiv din comerţul local pleacă din...

Autor: Cristina Roşca

19.12.2014, 13:45 4935

Adrian Viman (43 de ani), directorul general al Kaufland România pleacă din companie la finalul acestui an financiar care se încheie la 28 februarie. Executivul român, unul dintre cei mai discreţi din piaţă, a venit în România în august 2006 ca director naţional de vânzări şi membru în bordul Kaufland România. El a preluat conducerea reţelei după circa zece luni.

În timpul mandatului lui Viman Kaufland a crescut puternic şi s-a extins la nivel naţional, devenind lider detaşat de piaţă cu afaceri de peste 1,6 mld. euro anul trecut.

La începutul anului 2007 compania avea o reţea de 31 de magazine pe când la finalul acestui an vor fi deschise 102 unităţi. Mai mult, în 2006 la final vânzările erau de doar 232 mil. euro, de şapte ori mai puţin decât la finalul anului trecut.

Locul său va fi luat de un expat, Marco Hossl, potrivit presei germane.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO