ZF 24

Centura orasului Targoviste, modernizare de 90 mil. lei cu bani de la UE

03.02.2009, 18:59 151

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei a semnat astazi cu autoritatile locale din judetul Dambovita, un contract de finantare pentru modernizarea drumului de centura al orasului Targoviste, proiect în valoare de 88,78 milioane lei derulat prin Programul Operational Regional (POR).

"Este un proiect important pentru municipiul Targoviste si comuna Razvad si, de aceea, trebuie demarate procedurile de achizitie cat mai rapid, pentru a putea începe lucrarile de executie. Absorbtia fondurilor structurale este prioritatea ministerului. Este foarte important ca beneficiarii sa se mobilizeze pentru a trece la executia de lucrari", a declarat Razvan Murgeanu, secretarul de stat de la MDRL.

Investitia, avand ca beneficiar primaria municipiului Targoviste în parteneriat cu primaria comunei Razvad, judetul Dambovita, are o valoare totala de 88,7 milioane lei, din care 71,7 milioane lei reprezinta valoarea eligibila pentru finantare prin POR.

Contributia financiara a Uniunii Europene la realizarea acestui proiect, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, este de 62,02 milioane lei, 8,24 milioane lei urmand a fi alocati din bugetul national iar 1,4 milioane lei reprezinta contributia beneficiarului local.

Proiectul, cu o durata de implementare de 40 de luni, vizeaza reabilitarea centurii municipiului Targoviste, cu o lungime de 13,8 kilometri, modernizarea si construirea a patru poduri si pasaje, precum si a patru sensuri giratorii.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO