ZF 24

Ceramica Iaşi: În 2014 putem asista la primele semne de revigorare a pieţei de construcţii rezidenţiale

Ceramica Iaşi: În 2014 putem asista la primele semne de...

Autor: Andrei Chirileasa

10.04.2014, 00:06 377

Ceramica Iaşi (simbol bursier CERE), al doilea pro­du­cător de cărămizi din România, a înregistrat anul trecut o creştere cu 12,9% a cifrei de afaceri faţă de anul pre­cedent, la 72,2 milioane de lei (16,3 milioane de euro), conform raportului anual publicat pe site-ul propriu, care urmează să fie aprobat de acţionari în AGA de la finalul lunii aprilie.

Cu toate astea, profitul net al companiei a continuat să scadă, societatea raportând un rezultat de doar 81.000 de lei, faţă de 2,21 milioane de lei în 2012. În ultimii ani, marjele de profit ale Ceramica Iaşi au fost tot mai mici, în ciuda evoluţiei pozitive a afacerilor. Anul trecut, de exemplu, societatea a avut cheltuieli peste cele bugetate, în prin­cipal din cauză că nu şi-a putut reduce cheltuielile sala­riale, a avut cheltuieli mai mari cu transportul produselor către clienţi şi a trebuit să plătească un impozit nou de 0,5% din cifra de afaceri (pe venitul din exploatarea resurselor minerale), se mai arată în raportul anual.

În schimb, conducerea companiei spune că în 2013 a ob­servat primele îmbunătăţiri la nivelul pieţei con­strucţiilor, adică încetarea declinului pe segmentul con­struc­ţiilor rezidenţiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO