ZF 24

Cererea de birouri şi de spaţii industriale a depăşit în primele nouă luni nivelul din întreg anul trecut

Autor: Roxana Rosu

07.11.2016, 10:37 393

Suprafaţa de birouri închiriată în primele nouă luni a depăşit nivelul consemnat în întreg anul trecut, totalizând circa 250.000 metri pătraţi, în condiţiile în care peste 45% din volumul tranzacţionat este cerere nouă, tendinţă regăsită şi pe segmentul de spaţii industriale şi de logistică, arată datele JLL.

”Companiile au închiriat în primele nouă luni ale anului spaţii de birouri în Bucureşti pentru cel puţin 11.000 de noi locuri de muncă, în condiţiile în care aproape 110.000 de metri pătraţi din cererea totală reprezintă contracte noi. Astfel, cererea nouă cumulează aproape 45% din suprafaţa de birouri tranzacţionată în intervalul analizat, care a totalizat 250.000 metri pătraţi. Restul tranzacţiilor reprezintă renegocieri, reînnoiri de contracte şi relocări”, a declarat Andrei Drosu, research consultant JLL Romania.

Suprafaţa totală tranzacţionată din primele nouă luni este egală cu cea închiriată în întreg anul trecut.

Cererea din Bucureşti a fost generată în continuare de firmele din domeniul IT şi BPO/SSC, care au realizat peste o treime din volumul total al tranzacţiilor de închiriere, acestea fiind urmate de companii din domeniul bancar si de servicii financiare şi de companiile de servicii profesionale.
Zona de Centru-Vest a atras puţin peste un sfert din cerere, în timp ce zonele Floreasca - Barbu Văcărescu şi Dimitrie Pompeiu au atras împreună circa o treime din tranzacţii, iar cea de Nord si Centru Nord, aproximativ 15%.

Pe de altă parte, dezvoltatorii au finalizat în perioada ianuarie-septembrie proiecte totalizând 221.000 de metri pătraţi, stocul ajungând la 2,5 milioane de metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO