ZF 24

Cersetorii isi schimba repertoriul - recita cu mana intinsa din Eminescu sau din propriile capodopere

17.01.2010, 14:45 36

Inflatia mare de cersetori ologi, orbi, arsi, ciungi dintransportul in comun si de femei lacrimogene sau mosuleti duhnitoripe trotuarele cu vad i-a desensibilizat pe donatori, insacersetorii creativi s-au reinventat si recita cu mana intinsa dinEminescu sau din propriile capodopere, conform Gandul. De simpatici ce sunt, monedele curg in buzunarelelor.

Alin a fost gasit cersind in autobuzele cu capat de linie laRomana. A urcat in 131 ca pe o scena, a tusit de doua ori ca sa sefaca liniste si oamenii sa se aseze pe locurile lor, a tras aer inpiept 1, 2, 3 si: "Am sa va recit poezii compuse proprii cumetafore de comedie care ma caracterizeaza pe mine: Sa va spun cumma numesc/ Pe ce strada locuiesc,/ Dar strada si adresa mea/ E cutotul altceva./ Am hotel Continental/ Cu geamuri termocelofan/ Sicu usa in tavan/ Se mai numeste/ Hotel Tavan Continental,/ Dar numai vreau sa fiu ce-am fost/ Nu mai vreau sa fiu ca n-are rost/Doream sa am si eu o data/ O masinuta la poarta/ S-o tin langa amea viluta/ Frumoasa mea masinuta/ Sa fiu pui de presedinte/ San-am lipsa nici un dinte/ Sa-mi mearga bine capul/ Sa pot sa ma jocsi teatru/ E doar imaginatie/ Nu fac nici o conversatie/ Am avut oguma-n gura/ Si-am facut o gluma buna/ Va mersi de-apreciere si vaspun la revedere,/ Va mersi de-amabilitate/ Si-am sa merg cat maideparte pentru caaa.../ Se vede c-aveti sufletul bun/ Si stiu cavreti sa m-ajutati acum/... Asa ca dati-mi va rog o mie de lei/ Sadeschid brosura mileniului trei".

Daca la primele versuri calatorii din 131 faceau mutre-mutresatui ca iar sunt asaltati de cersetori, la finalul poezieiportofelele si-au deschis capsele zambind si au lasat sa pice inpalma cersetorului o movilita de banuti. Poetul s-a ales de la astacu un fel de deformatie profesionala si cand vorbeste despre el oface tot in rime: "Sunt Alin,/ Ma mai numesc Ion/ Si sunt ca unspion,/ De aceea port/ Zodia lui Scorpion,/ Sunt de pe 17.11.1983,/Cu o zi dupa Nichita". Despre cum si-au schimbat cersetorii repertoriulcititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO