ZF 24

Certificat de deces: septembrie 2017. Brandul Billa dispare definitiv de pe piaţa locală, cele 85 de magazine purtând sigla Carrefour

Certificat de deces: septembrie 2017. Brandul Billa...

Autor: Cristina Roşca

26.09.2017, 16:30 21087

♦ Brandul de supermarketuri Billa a dispărut de pe piaţă la mai puţin de doi ani după ce Carrefour a plătit aproape 100 de milioane de euro pentru reţeaua de magazine din România ♦ Astăzi, cele 85 de supermarketuri poartă brandul Carrefour.

Grupul francez Carrefour a anunţat în decembrie 2015 că a preluat reţeaua de magazine Billa în România într-o tran­zacţie evaluată la aproape 100 de milioane de euro. Consiliul Concuren­ţei a aprobat apoi, în vara anului trecut, mutarea, cu anumite condiţii.

În momentul în care grupul francez a primit acordul Concurenţei, compania a anunţat că va transforma toate magazinele Billa, brandul urmând a dispărea de pe piaţă în acest an. Prima remodelare a avut loc la 1 martie 2017, magazinul fiind cel din incinta Liberty Center din cartierul bucureştean Rahova. Astăzi, la aproape şapte luni depăr­ta­re, procesul de rebranding s-a încheiat. Lună de lună, începând cu martie, au avut loc câteva inaugurări, potrivit datelor ZF.

„Această (...) etapă s-a încheiat pe 21 sep­tembrie 2017, prin remodelarea ultimelor patru magazine Billa în Market din Bucureşti (2), Timişoara şi Mangalia, iar povestea Carrefour continuă. Odată cu ulti­mele maga­zi­ne Billa remodelate, am deschis şi două noi supermarketuri în Cluj şi Ştefă­neştii de Argeş, ajungând la un număr de 218 su­per­marketuri în România (...)“, a afirmat Jean-Baptiste Dernoncourt, CEO al Carre­four România. El conduce nu doar operaţiu­ni­le supermarketurilor pe care francezii le au în România, ci şi pe cele ale hipermarke­tu­ri­lor, magazinelor de proximitate şi ale celor online. De altfel, francezii sunt grupul care acoperă cele mai multe formate din piaţă, de la hiper­mar­keturi şi supermarketuri la proximitate ur­bană şi rurală la online. Carrefour are şi un format mixt de discounter şi cash & carry, însă acesta este operat de o altă entitate şi de o altă echipă de management, potrivit datelor furnizate anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO