ZF 24

CFA România: Încrederea analiştilor în economie a continuat să scadă şi în ianuarie, mai ales cu privire la condiţiile actuale

CFA România: Încrederea analiştilor în economie a...

Autor: Roxana Rosu

24.02.2017, 08:47 391

Încrederea analiştilor financiari în economie continuă să scadă şi în ianuarie, mai ales cu privire la condiţiile actuale, în timp ce estimările privind cursul şi inflaţia au rămas nemodificate faţă de decembrie.

 Astfel, indicatorul de incredere macroeconomica al CFA Romania a scăzut în ianuarie faţă de luna anterioară la valoarea de 54,9 puncte, cu 6,5 puncte mai mic decât valoarea consemnată în exerciţiul anterior.

Scăderea s-a datorat în principal indicatorului de condiţii curente, care a fost de 63,6, în scădere cu 11,4 puncte, în timp ce indicatorul anticipaţiilor s-a redus cu 4 puncte, la valoarea de 50,5 puncte.

In ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, valorile mediane ale anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni au consemnat un curs anticipat de 4.5000 (valoare similara cu cea inregistrata in exercitiul anterior), in timp ce pentru orizontul de 12 luni au consemnat un curs anticipat de 4.5100 (valoare in crestere cu 100 pips fata de cea inregistrata in exercitiul anterior).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO