ZF 24

Christian Tour, proprietar al unui hotel din Grecia: Turismul nu este afectat cu nimic în acest moment. Singurii care au restricţii la retragerile de numerar din bănci sunt cetăţenii greci

Christian Tour, proprietar al unui hotel din Grecia:...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.06.2015, 13:39 9377

Marius Pandel, CEO şi acţionar al Christian Tour, una dintre cele mai mari agenţii de turism din România, spune că turismul din Grecia nu este afectat în acest moment şi că restricţiile legate de retragerea de numerar din bănci vizează doar cetăţenii greci.

Christian Tour, companie fondată de Cristian Pandel, fratele lui Marius Pandel, a închiriat hotelul Momento din staţiunea Kassiopi pentru 18 ani de la o familie de greci şi a investit peste 500.000 de euro în reamenajarea şi renovarea unităţii, care are patru stele. Hotelul este operat prin intermediul entităţii fiscale Memento Kassiopi.

„Noi nu avem probleme, mai ales că având entitate juridică nu facem atât de multe plăţi cash, plătim prin bancă, iar plăţile prin bancă se desfăşoară normal. Turismul nu este afectat de ceea ce se întâmplă în Grecia, celelalte industrii sunt mai mult afectate. Cel puţin în insule nu se simte niciun fel de problemă”, a spus Marius Pandel.

El adaugă că turiştii pot retrage de pe card orice sumă de bani doresc, nu sunt limitaţi la acei 60 de euro la care sunt limitaţi grecii.

„Poţi să retragi bani până la limita fixată pe cardul tău din România. Noi avem aproximativ 22 de destinaţii din Grecia şi am ţinut legătura cu partenerii locali şi vă pot spune că lucrurile se desfăşoară normal încă de dimineaţă în toate destinaţiile în care noi operăm chartere şi avem turişti”.

 

Marius Pandel, CEO şi acţionar al Christian Tour

Ce mai spune Marius Pandel:

Oamenii merg la plajă, la restaurante, toate sunt deschise, nu s-a blocat nimic. Maşinile, autocarele se pot alimenta cu benzină. Singura reglementare este aceea de a-i stopa pe cetăţenii greci să retragă sume foarte foarte mari din bancă. Devine instabilă economia dacă toata lumea ar scoate bani din bancă şi îi ţine acasă. Băncile sunt închise, cei care vor să retragă cash o pot face la ATM-uri . Cu toate că băncile sunt închise, se lucrează practic în spate, se pot face plăţi.

Turismul nu este afectat cu nimic în acest moment. Singurii care au restricţii sunt cetăţenii greci. Da, este recomandat ca turiştii să aibă cash pentru că probabil vor fi cozi la ATM, dar nu pentru că sunt limitaţi să scoată 60 de euro pe zi de pe card. Faptul că e criză financiară nu înseamnă că este instabilitate, sunt destinaţii mult mai periculoase. Au fost situaţii mai grave în Cipru şi turiştii au continuat să meargă acolo. Pe turist îl interesează să aibă plajă, linişte, masă, nu-l interesează să meargă în Grecia să facă nişte operaţiuni bancare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO