ZF 24

Cinci bănci din România s-au aliat pentru a lansa un cod de bune practici bancare prin care încearcă să rezolve şi situaţia clienţilor aflaţi în reală dificultate

Cinci bănci din România s-au aliat pentru a lansa un...

Autor: Alex Ciutacu

31.07.2017, 14:02 3504

Cele cinci bănci, care sunt membre al Consiliului Patronatelor Bancare din România, au lansat un cod de bune practici bancare, în relaţia cu debitorii consumatori, prin care încearcă să readucă încrederea clienţilor în bănci şi să trateze cu toată seriozitatea clienţii aflaţi în reală dificultate.

„Băncile semnatare – Banca Comercială Română, Bancpost, ING Bank, Raiffeisen Bank şi UniCredit Bank – şi-au propus ca prin lansarea codului, după o perioadă de discuţii publice intense şi uneori controversate privind situaţiile debitorilor consumatori aflaţi în situaţii dificile, să evidenţieze măsurile pe care deja le adoptă şi pe care le au în vedere şi în viitor, precum şi angajamentul asumat de a trata cu toată seriozitatea clienţii aflaţi în reală dificultate”, se arată în declaraţia oficială.

„De-a lungul timpului, instituţiile de credit au dezvoltat şi propus soluţii debitorilor consumatori aflaţi în astfel de situaţii dificile. Unele dintre aceste soluţii sunt cunoscute, altele sunt mai puţin cunoscute. Tocmai de aceea, semnatarii Codului de bune practici consideră că este benefic pentru relaţiile dintre consumatori şi instituţii de credit să existe o comunicare proactivă asupra existenţei unor astfel de posibile soluţii în cazul apariţiei unor situaţii dificile”

„Fără a stabili sau a-şi propune să identifice măsuri comune de ordin comercial, Codul conţine atât posibile măsuri de sprijinire a clienţilor ce se confruntă cu situaţii generate de dificultăţi financiare, în vederea depăşirii acestora, cât şi principii de prevenire a situaţiilor de neplată a creditelor”, menţionează Consiliul Patronatelor Bancare din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO