ZF 24

Cinci producători de mezeluri fac 30 de milioane de euro din Salamul de Sibiu

Cinci producători de mezeluri fac 30 de milioane de euro...

Autor: Gabriel Razi

19.09.2014, 14:16 1183
Procesatorii de mezeluri Salbac (Bacău), Salsi (Sinaia), Aldis (Călăraşi), Reinert (Braşov) şi Scandia (Sibiu), cu afaceri cumulate de 100 milioane de euro/an, acoperă 98% din vânzările de Salam de Sibiu din România, o felie de 30 de milioane de euro anual pentru industria mezelurilor.
 
Pe piaţa locală se vând anual 1,5 milioane de kilograme de Salam de Sibiu la un preţ mediu de 90 de lei/kilogram (45 lei un baton de 500 g).
 
„Pentru următorii cinci ani, prognoza moderată de creştere volumică este cotată de producători la o creştere globală cu aproximativ 5% anual“, se arată într-un  document făcut public de Ministerul Agricul­turii care intenţionează să reglementeze producţia de Salam de Sibiu.
 
Batonul de salam crud-uscat a stârnit în trecut conflicte între producători, iar acum pe masa Ministerului Agriculturii se află un document ce ar urma să limiteze producţia Salamului de Sibiu doar în fabricile procesatorilor din Sibiu, Prahova, Covasna, Braşov, Călăraşi, Ilfov, Bucureşti şi Bacău.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO