ZF 24

Cine a fost Ilie Vonica, unul dintre cei mai puternici antreprenori din industria farmaceutică locală

Cine a fost Ilie Vonica, unul dintre cei mai puternici...

Autor: Ioana David

03.06.2014, 14:39 5102

Ilie Vonica a murit marţi după-amiază, la una din clinicile sale din Sibiu, unde a ajuns după ce a căzut de la etajul vilei sale, prima ipoteză a anchetatorilor fiind că bărbatul a încercat să se sinucidă, sărind de la etaj.

Ilie Vonica a fost unul dintre cei mai puternici antreprenori locali din industria locală de medicamente, care şi-a început businessul în urmă cu aproape 20 de ani în servicii private la Sibiu, dar pe care l-a extins atât în distribuţia de medicamente, iar recent şi în producţie.

——————————————————————————————————————————————————————

Citiţi şi: 

Avea 2.000 de angajaţi şi 400 de milioane de euro afaceri, dar ancheta poliţiei l-a pus la pământ. Omul de afaceri sibian Ilie Vonica a murit, după ce s-a aruncat de la etaj, conform primelor date ale Poliţiei

Ilie Vonica a explicat printr-o scrisoare de ce s-a sinucis

——————————————————————————————————————————————————————

Grupul Polisano pe care îl controlează a ajuns la afaceri de peste 350 mil. euro şi are aproximativ 2.000 de angajaţi.

Afacerea lui Vonica include o firmă de distribuţie (Polisano SRL - cea mai mare mare din grup), o reţea de farmacii (Reţeta), o fabrică (Polipharma Industries), o reţea de clinici generaliste (Clinica Polisano), centre de fertilizare in vitro şi un spital privat (la Sibiu).

Cea mai mare firmă din grupul lui Vonica este distribuitorul de medicamente, care anul trecut a avut afaceri de 330 mil. euro.

Totodată, un alt proiect pe care omul de afaceri l-a făcut din timpul crizei a fost fabrica Polipharma Industries, o investiţie pe care a dorit întotdeauna să o dezvolte, după cum spunea într-un interviu acordat Ziarului Financiar.

Ultimii ani au fost extrem de dinamici pentru antreprenorul sibian care a bifat primul exit, vânzarea clinicilor de dializă către Diaverum.

Anul trecut distribuitorul Polisano a demarat investiţii de 53 milioane de lei (12 milioane de euro) într-o secţie de producţie a medicamentelor folosite în trata­mentul cancerului.

În 2012, familia Vonica bătea palma cu operatorul german de servicii de dializă Diaverum pentru vânzarea a nouă clinici, după negocieri care au durat un an de zile. După finalizarea deal-ului, reprezentanţii Diaverum spuneau că negocierilor cu Ilie Vonica au fost foarte dure, omul de afaceri ştiind că "are un activ bun, ceea ce i-a permis să fie un pic mai dur".

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO