ZF 24

Cine e miliardarul egiptean dispus să-şi doneze o parte de avere lui Mazăre

Cine e miliardarul egiptean dispus să-şi doneze o parte de avere lui Mazăre

Autor: Cristian ANDREI, Marian SULTĂNOIU

19.08.2011, 09:38 2732

În urmă cu câteva zile, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a făcut, în stilul său inflamant, o dezvăluire-bombă: un miliardar egiptean misterios a decis să-şi doneze o treime din avere, iar o parte din bani ar urma să-i fie încredinţaţi lui Mazăre direct pentru a face acte caritabile cu ei, scrie Gândul.

L-am căutat pe Mazăre pentru a lămuri cum a ajuns să-l cunoască pe miliardarul egiptean, cum au decurs discuţiile despre donaţia pe care o va face, cum vede acesta România şi ce planuri de "investiţii" are în ţara noastră.

Radu Mazăre a declarat pentru gândul că l-a cunoscut pe miliardar în urmă cu trei ani, în timpul unei călătorii în Egipt. "Noi ne-am cunoscut în Egipt, eu ajungând acolo înainte să ajungă el aici. Suntem prieteni de peste trei ani de zile, am fost prima dată într-unul din oraşele lui. Firma lui, Orascom, are reprezentanţe în oraşe din multe ţări din lume, ne-am împrietenit acolo, am fost cu barca avem aceleaşi pasiuni, este o prietenie. Ne cunoaştem familiile foarte bine, am petrecut mult timp împreună", a rememorat edilul Constanţei. Prietenia, susţine Mazăre, a fost cheia investiţiilor, dar şi donaţiilor pe care miliardarul egiptean le va face în România. " A contat foarte mult prietenia dintre noi. El a mai fost în România, am mai discutat ce se întâmplă în Constanţa, în societatea românească, există o relaţie apropiată între noi şi de oameni care înţeleg ce se întâmplă pe lumea asta", a subliniat primarul. Citiţi mai multe despre miliardarul egiptean pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO