ZF 24

Cine este Florentina Mirică, primul procuror care şi-a depus candidatura la şefia DNA. Este cunoscută ca fiind o apropiată a fostei şefe a Direcţiei, Laura Codruţa Kovesi

Cine este Florentina Mirică, primul procuror care şi-a...

Autor: Departamentul Social

23.07.2018, 11:49 2816

Procurorul Florentina Mirică, cea care şi-a depus luni candidatura la şefia DNA, este cunoscută ca fiind o apropiată a fostei şefe a Direcţiei, Laura Codruţa Kovesi. De altfel, Kovesi a mers de mai multe ori la sediul CSM, pentru a o susţine pe Mirică în acţiunea disciplinară. 

Florentina Mirică este primul procuror care şi-a depus candidatura, în ultima zi de înscriere la concursul pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX surse judiciare.

Ea a instrumentat dosare controversate. Printre acestea se numără şi cel al lui Gabriel Oprea, fost ministru de interne. De altfel, în dosarul în care este investigat Gabriel Oprea, dar şi fostul ministru de Interne Petre Tobă şi fostul şef al Direcţiei de Informaţie şi Protecţie a MAI, Florentina Mirică a fost şi cercetată disciplinar, fiind acuzată că a divulgat date confidenţiale din dosar.

Mai exact, acţiunea disciplinară a fost formulată pentru săvârşirea abaterii prevăzute de art. 99 lit. j) din Legea 303/2004, respectiv "nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii".

Pe 27 iunie, Secţia pentru Procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis respingerea acestei acţiuni disciplinare.

Florentina Mirică este cunoscută ca fiind o apropiată a fostului procuror-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi. De altfel, aceasta a însoţit-o de mai multe ori pe Florentina Mirică la audierile din cadrul CSM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO