ZF 24

Cine este grupul olandez Van Den Heerik, cu firme în agricultură şi imobiliare în România, ce-şi majorează capitalul cu 44 mil. lei

Cine este grupul olandez Van Den Heerik, cu firme în...

Autor: Florentina Niţu

24.12.2020, 15:41 3278

Grupul olandez Van den Heerik, cu activităţi în domeniul transporturilor, care operează la nivel internaţional, a intrat pe piaţa locală în 2006, cumpărând pământ în orşul Marghita să facă agricultură.

„Iniţial, s-au pus bazele fermei agricole de la marginea oraşului Marghita, unde aplicând tehnologie olandeză se face agricultură la standarde înalte, respectând, totodată, şi mediul înconjurător”, se arată pe site-ul companiei.

Holdingul, controlat de Van Den Heerik Hendrick (99,99%) şi Huibers Van Den Heerik Neeltje Jacoba (0,01%) are în România două companii: Van Den Heerik Agricola, companie prin care produce legume şi cereale şi Van Den Heerik Imobiliar, cu cod CAEN de „Cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii, potrivit Confidas, platformă de analiză financiară a companiilor.

În luna noiembrie, Van Den Heerik Agricola şi-a majorat capitalul cu 44 de milioane de lei (9,1 milioane de euro). Compania care se ocupă cu cultivarea legumelor şi cerealelor, a avut în 2019 o cifră de afaceri de 2,3 milioane de lei, în scădere cu 30% faţă de anul precedent şi un profit de 13,9 milioane de lei, în creştere cu 67% faţă de anul anterior, conform Confidas.

Portalul independent de ştiri 24.hu din Ungaria scria anul trecut că olandezii au mai avut o firmă în Bihor, Farmland Development SRL, care avea în proprietate 1.290 de hectare în Marghita, şi pe care au vândut-o cu 8,35 milioane de euro către Talentis Agro Zrt, fondată în februarie 2019 de Meszaros Lorinc, unul dintre cei mai bugaţi oameni din Ungaria. Astfel, se explică creşterea profitului.

Hendrik Van Den Heerik mai deţine în România şi compania din domeniul imobiliar Van Den Heerik Imobiliar, înfiinţată tot în 2006, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 15.000 de lei şi o pierdere de 7.600 de lei, potrivit datelor publice.

În spatele Van Den Heerik, compania mamă din România, care operează Van Den Heerik Agricola şi Van Den Heerik Imobiliar se află Fundaţia Stichting Van Den Heerik Hulpverlening, al cărei scop este de a ajuta comunităţile defavorizate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO