ZF 24

Cine este Vladimir Sterescu, cel mai important om din industria de outsourcing din România

Cine este Vladimir Sterescu, cel mai important om din...

Autor: Cătălina Butan

22.07.2014, 18:14 2822

Vladimir Sterescu este unul dintre fondatorii operatorului call center Easy Call, pe care l-a vândut pentru opt milioane de euro americanilor de la Computer Generated Solutions (CGS), unde ocupă în prezent poziţia de director general.

Compania americana Computer Generated Solutions (CGS), furnizor de software, servicii IT si outsourcing, si-a deschis la Bucuresti sediul central pentru Europa in noiembrie 2007, pentru a raspunde cererii in crestere pentru servicii de externalizare. CGS a intrat pe piata romaneasca in 2006, prin achizitia furnizorului local de servicii de call-center EasyCall, redenumit apoi CGS Romania, tranzactie finalizata in luna octombrie a anului 2006 si estimata la acea vreme la opt milioane de euro. 

“În 2003, am intrat în antreprenoriat, iar în 2006 am ieşit. Sper că am ieşit doar temporar, deoarece sângele de antreprenor îmi circulă prin vene pentru totdeauna. În 1990, într-o zi de vară când eram în clasa a opta, i-am zis tatălui meu că îmi doresc o pereche de blugi şi un tricou cu imprimeu. Atunci însă mi s-a aprins un bec în cap, iar în primii ani de liceu aveam tot felul de idei năstruşnice de afaceri, pe care mi le tempera tata”, spunea Vladimir Sterescu la BM Storytellers, evenimentul care marchează 10 ani de existenţă a revistei Business Magazin.

Şi-a început cariera ca antreprenor, aducând produse "în sacoşă” din Turcia. "Aduceam câte o sacoşă imensă de telescoape de ceasuri, câte 60.000 de bucăţi, le luam cu 4 lei, le dădeam cu 6 lei, eram plin de bani în liceu. La un moment dat mama mi-a zis să termin cu turcismele şi să mă apuc de învăţat pentru facultate". Câţiva ani mai târziu, în 2003, Sterescu, absolvent de Finanţe-Bănci (ASE) a fondat, împreună cu doi parteneri, operatorul call center Easy Call, în urma unei investitii iniţiale de aproape un milion de dolari. 

 Citiţi în Business Magazin povestea lui Vladimir Sterescu. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO