ZF 24

Cine i-ar putea lua locul celebrului general Coldea la SRI: Trei adjuncţi sunt în linie pentru una dintre cele mai râvnite funcţii din România

13.01.2017, 16:23 12517

Eduard Hellvig, directorul SRI, numit de preşedintele Klaus Iohannis, l-a suspendat ieri din funcţie pe adjunctul său, celebrul general Florian Coldea până la finalizarea anchetei declanşată ca urmare a scandalului în care este implicat. Hellvig a dispus ca Florian Coldea să fie anchetat de o comisie specială a SRI, iar până la finalizarea acestui proces va rămâne la dispoziţia lui, potrivit unui anunţ al SRI. 

"În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificari preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale. În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii vor fi preluate de către Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstanţele prezentate public precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea", anunţă SRI, potrivit Mediafax. Instituţia precizează că "a dezvoltat mecanisme interne de investigare a oricăror indicii cu privire la încălcări ale legii ori a cadrului normativ intern, pe baza unei metodologii şi proceduri validate în timp".

Potrivit site-ului SRI, în conducerea instituţiei se află trei directori adjuncţi care ar putea să îi ia locului lui Florian Coldea, care ocupa poziţia de prim-adjunct al directorului SRI. 

 

Adjunct al directorului SRI - colonel Cristian Bizadea

Domnul colonel Cristian Bizadea, anterior numirii, a ocupat poziţia de şef al Cabinetului Directorului SRI.

De la angajarea în Serviciu, în anul 2001, a deţinut diferite funcţii în Direcţia Generală Contraspionaj: locţiitor al şefului Direcţiei, şef de departamente de analiză, operaţiuni şi planificare. În această calitate, a participat la operaţiuni derulate în cooperare cu parteneri interni şi externi ai SRI.

A coordonat şi contribuit la o bună parte din procesele de transformare instituţională a SRI.

În anul 2013 a obţinut titlul de doctor în sociologie la Universitatea din Bucureşti, cu teza intitulată "Orientul Mijlociu Extins - o perspectivă demopolitică".

Este lector universitar şi a predat cursuri de analiză a informaţiilor şi analiză de risc la Universitatea din Bucureşti şi la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul".

Este licenţiat în drept al Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu şi are un master în comunicare şi relaţii publice, obţinut la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.

Vorbeşte fluent limba engleză.

S-a născut în anul 1976, în Bucureşti. Este căsătorit şi are un copil.
 

Adjunct al directorului SRI - general de brigadă Adrian Ciocîrlan

Domnul general de brigadă Adrian Ciocîrlan, anterior numirii, până în anul 2010, a ocupat diverse funcţii de conducere în cadrul Direcţiei Generale Contraspionaj. În perioada 2010-2013, a fost şeful Direcţiei de Informaţii a Municipiului Bucureşti. Între 2013-2016, a condus Direcţia Generală Apărarea Constituţiei.
 
În anul 2015 i-a fost acordat gradul de general de brigadă.
 
 
A participat la misiuni, acţiuni şi operaţiuni complexe derulate în special pe profil contraspionaj, în cooperare cu parteneri externi ai SRI.
 
Adrian Ciocîrlan a absolvit cursuri de pregătire în domeniul intelligence şi studii de securitate desfăşurate în ţară şi străinătate.
 
A urmat cursurile Facultăţii de Psihosociologie din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazul", pe care le-a absolvit în anul 1996.
 
Vorbeşte fluent limba engleză şi limba franceză.
 
S-a născut la 25 mai 1974, în Bucureşti. Este căsătorit şi are doi copii.
 
 

Adjunct al directorului SRI – general-locotenent George-Viorel Voinescu

General-locotenent George-Viorel Voinescu a fost numit adjunct al Directorului Serviciului Român de Informaţii la data de 27 iulie 2005.

În anul 2007 i-a fost acordat gradul de general de brigadă, în anul 2012 a fost înaintat în gradul de general-maior, iar în anul 2014 a fost înaintat în gradul de general-locotenent.

Anterior numirii în funcţia de adjunct al directorului SRI, a deţinut diferite funcţii de conducere în cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului şi al Direcţiei Financiare a Serviciului Român de Informaţii.

În anul 2011 a obţinut titlul ştiinţific de doctor în domeniul Economie şi afaceri internaţionale la Academia de Studii Economice din Bucureşti, cu teza intitulată "Impactul terorismului asupra economiei mondiale".

În anul 2006 a absolvit cursurile Colegiului Naţional de Apărare.

În anul 1999 a absolvit cursul postuniversitar de Contabilitate Informatizată în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

In anul 1985 a absolvit cursurile Scolii Militare de Ofiţeri Activi "Nicolae Balcescu" din Sibiu, specialitatea Finanţe.

A urmat cursurile Facultăţii de Logistică din cadrul Academiei de Înalte Studii Militare, specialitatea Finanţe, pe care a absolvit-o în anul 1994.

Vorbeşte limba franceză.

S-a născut la 21 octombrie 1963 în oraşul Găeşti, judeţul Dâmboviţa. Are un copil.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO