Cine sunt cei mai mari exportatori de medicamente de pe piata locală

20 mar 2017 Autor: Georgiana Mihalache

Unsprezece companii din industria farma se află în top 500 cei mai mari ex­por­tatori din eco­nomie, iar patru dintre aceştia sunt distri­bui­tori, două firme fiind re­pre­zentanţe fiscale ale unor giganţi interna­ţionali, în timp ce alte cinci companii au activităţi de producţie de medicamente, potrivit unei analize ZF.

Pe primul loc se află o reprezentanţă fiscală a grupului Actavis, care este pe locul 99 în top 500 exportatori şi pe primul loc între companiile din industria farma. Actavis deţine fabrica Sindan din Bucureşti, care produce medicamente oncologice ge­nerice. Actavis face parte din august 2016 din compania Teva Phar­ma­ceu­tical. Teva a ajuns în 2016 în top 10 cele mai mari corporaţii din do­­me­niul farmaceutic, cu vânzări de 340 mil. lei, după ce în 2015 se afla pe locul 18, cu 209 mil. lei, potrivit Cegedim.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
crestere
, medicamente
, exportatori
, companii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide