ZF 24

Cine sunt cele mai influente femei din bankingul românesc

Cine sunt cele mai influente femei din bankingul românesc

Autor: Claudia Medrega

08.03.2016, 00:06 8383
Sectorul bancar românesc este în continuare dominat de bărbaţi la nivel de top management. Băncile locale de talie mare nu au preşedinte sau director general o fe­meie, însă în echipa de conducere executivă a primilor zece jucători din sistem şi-au găsit loc câteva femei pe poziţii de director general adjunct, reprezentând aproximativ un sfert din numărul total al şefilor. În consiliul de administraţie al BNR, autoritatea de reglementare şi supraveghere a pieţei bancare, există o singură femeie - Agnes Nagy, care este este membră a board-ului din decembrie 1998 şi se află la al patrulea mandat.
 
Femeile sunt cel mai bine reprezentate în boardul UniCredit Bank, unde trei din şase membri sunt femei. Daniela Bodircă este din 2008 vicepreşedinte responsabil cu riscul, Alina Drăgan a preluat în 2010 funcţia de vicepreşedinte responsabil cu resursele umane, iar din decembrie 2013 Mihaela Lupu este vicepreşedinte pe financiar.
 
BCR, cea mai mare bancă din sistem are două femei în structura de conducere. Dana Demetrian a devenit în 2015 vicepreşedinte responsabil cu segmentele de retail şi private banking. Ea fusese recrutată pe poziţia de director al reţelei de retail în 2013. Cealaltă femeie din boardul BCR este Adriana Jankovicova, de origine slovacă. Ea este vicepreşedinte pe financiar din 2014, iar anterior a lucrat la Viena în cadrul grupului Erste, acţionarul majoritar al BCR.
 
Click pe imagine pentru a mări

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO