ZF 24

Cine sunt olandezii care au dat 4 milioane de euro pe Magazinul Bucureşti, unul dintre cele mai importante centre comerciale din capitală înainte de ’89

Cine sunt olandezii care au dat 4 milioane de euro pe...

Autor: Cristina Roşca

09.12.2013, 21:27 9912

Clădirea în care era amplasat magazinul universal Bucu­reşti, unul dintre cele mai importante centre comerciale înainte de ’89, a fost cumpărată de un investitor olandez cu peste 4 mil. euro de la moştenitorii familiei Bunescu, cea care a fondat magazinul în urmă cu aproape un secol.

Clădirea a fost cumpărată anterior de primarul sectorului cinci Marian Vanghelie, însă după mai multe procese a fost retrocedată către moştenitorii fondatorului. Noul proprietar este unul dintre cei mai importanţi deţinători de spaţii din centrul istoric şi totodată unul dintre acţionarii producătorului de mobilier Quadra Invest. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului acţionarii celor două companii sunt Baakman Johannes Jozefus Maria şi Huijink Gijsbertus Adrianus Johannes, iar potrivit datelor din piaţă noul proprietar al clădirii magazinului Bucureşti este Baakman Johannes Jozefus Maria.

„Vrem să restaurăm clădirea şi să reînviem brandul. Sco-pul nostru este de a transforma clădirea într-un centru comercial. Este prea mică pentru mall“, spune Radu Moldoveanu, reprezentantul din România al investitorului olandez.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.12.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO