ZF 24

Cioloş: Pregătim o schemă de ajutor de stat pentru companiile de dimensiuni medii

Cioloş: Pregătim o schemă de ajutor de stat pentru...

Autor: Mediafax

30.09.2016, 12:44 1102

”Pregătim o schemă de ajutor de stat, care va intra în vigoare începând de anul viitor şi cu o alocare bugetară de circa 900 de milioane de lei până în 2020, care va viza şi investiţiile de dimensiuni medii, între unu şi cinci milioane de euro şi care sperăm noi să atragă din ce în ce mai mult şi companii româneşti care să se poată dezvolta. E important în perioada următoare nu numai să atragem investiţii străine, să le înrădăcinăm cât mai bine în potenţialul de dezvoltare al econommiei româneşti, să creeze locuri de muncă, să aducă tehnologii moderne, să aducă investiţii în cercetare şi inovare, dar, în paralel, să putem crea oportunităţi şi capitalului autohton”, a declarat premierul Dacian Cioloş.

El a vizitat, vineri, fabrica de anvelope Pirelli, care a împlinit 10 ani de ”prezenţă industrială” în România şi care a anunţat investiţii suplimentare de circa 200 de milioane de euro până în 2021.

”Astfel de investiţi mari creează şi locuri de muncă pe orizontală. Pirelli are câteva sute de furnizori locali, IMM, în marea lor majoritate cu capital românesc, care, în felul acesta se pot dezvolta şi pot vedea o altă perspectivă. Subliniez că Guvernul sprijină astfel de investiţii, atât prin ajutoare de stat pentru investiţii mari, de peste 10 milioane de euro, aşa cum şi Pirelli a beneficiat pentru aceste ultime investiţii, dar avem şi scheme de ajutor de stat care vizează crearea de locuri de muncă pentru companii de dimensiuni mai mici, unde în general beneficiari sunt companii româneşti, care creează locuri de muncă şi de multe ori sunt locuri de muncă create pe orizontală şi datorită unor astfel de investiţii. Sunt companii româneşti care se dezvoltă în paralel, odată cu partenerii cu care lucrează”, a mai spus prim-ministrul.

El a mai spus că încurajează ideea ca Pirelli să deschidă o linie de anvelope de biciclete în România.

”I-am spus dlui director general că Guvernul îi stă la dispoziţie ca să îi ofere toate datele, elementele care să îl încurajeze să ia această decizie finală”, a precizat Cioloş.

La rândul său ministrul Finanţelor, Anca Dragu, prezentă la eveniment, a declarat că Italia se află pe primul loc în ceea ce priveşte numărul de companii din ţara noastră cu capital străin.

"Sunt aproximativ 43.000 de companii cu capital italienesc. De asemenea, Italia este pe locul 2 în ceea ce priveşte exportul din România către ţările membre UE şi nu numai şi Italia se află pe locul 6 în ceea ce priveşte investiţiile străine directe în România. Ministerul Finanţelor este alături de investitori nu numai prin aceste scheme de sprijin, dar şi prin proiecte de sprijin fiscal prin deducerile fiscale pentru cercetare-dezvoltare şi prin aceste proiecte de reduceri fiscale pentru training şi învăţământ dual”, a declarat ministrul Finanţelor, Anca Dragu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO